Insrierea in directoare web este un procedeu util promovarii unui site web, prin crearea de back link-uri si cataloage intr-un anumit domeni in care detinatorul site-ului activeaza.
Inscrierea site-ului in directoare web si motoare de cautare reprezinta urmatorul pas dupa realizarea si lansarea oficiala a unui site web.
Dupa ce site-ul web a fost finalizat, optimizat, testat si lansat, urmeaza inscrierea acestuia in principalele motoare de cautare pentru a fi indexat rapid si in directoare web pentru a i se consolida un numar initial de linkuri unice (backlinks).
Site-urile inscrise in motoarele de cautare sunt evaluate si indexate dupa aproximativ 2-4 saptamani (o perioada foarte lunga de la inscriere), fara nici o garantie de incredere in rezultatele cautarilor.
Inscrierea in directoare web duce la acelasi efect dar intr-o perioada de numai cateva zile.
Inscrierea in directoare web, portaluri si cataloage online reprezinta un pas important in promovarea online a site-ului.

Avantaje aduse site-ului web sunt:

  • Numarul de linkuri catre website creste, avand sanse marite de a fi gasit de cineva interesat de serviciile si produsele pe care le oferi
  • Page Rank-ul directorului in care ai inscris site-ul iti poate influenta Page Rank-ul site-ului tau. Este indicat ca site-ul sa fie inscris doar in directoare cu PR mare.

Share Button