Daca doresti sa ai un site web personal sau pentru afacerea ta dar nu ai idee de unde sa incepi, TCC iti prezinta informatiile de baza necesare.
Continutul site-ului
Pentru inceput ai nevoie de continutul site-ului.
Cel mai important lucru la un site web este continutul acestuia. Ce informatii sau idei doresti sa comunici vizitatorilor. Scopul final al site-ului este motivul pentru care ai ales sa ai o prezentare online si interesele celor carora vrei sa te adresezi (vizitatorii website-ului).
Designul site-ului
Urmeaza alegerea design-ului, fie ideea ta, fie te putem ajuta sa iti alegi cel mai bun design pentru a transmite mai usor mesajul.
Domenii de gazduire
Site-ul tau trebuie sa aiba un nume de domeniu.
Numele de domeniu este adresa unica web pe care o folosesti pentru accesarea site-ului. Acest nume are un rol important in dezvoltarea ulterioara a brandului firmei tale. In primul rand este nevoie de un nume de domeniu usor de retinut, care sa resprezinte afacerea ta. In al doilea rand trebuie sa fie un cuvant potrivit temei site-ului web pentru ca acest nume va devein cuvant cheie de baza in optimizarea SEO.
Existenta domeniului defineste tipul de domeniu. De exemplu “.ro” se refera la domeniile din Romania, “.com” la domeniile comerciale, iar “.biz” este pentru afaceri. Alegerea extensiei nu este restrictiva. Adica daca alegeti un domeniu pe “.com” nu inseamna ca nu veti avea succes pe “.ro” (Romania).
Gazduirea site-ului
Urmatorul pas este gazduirea site-ului. Paginile web ale site-ului tau trebuie stocate pe un server care sa fie conectat la internet 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Acest serviciu de gazduire sau web hosting este oferit de firme specializate care fie dispun de propriile servere, fie au inchiriate servere dedicate sau spatii de gazduire pe servere comune din cadrul marilor companii internationale de webhosting.
Optimizare SEO si cuvinte cheie
Optimizarea SEO resprezinta procesul prin care un website este imbunatatit pentru a fi considerat important si relevant pentru Google si alte motoare de cautare, astfel incat in final sa ocupe o pozitie superioara in paginile cu rezultate.
Optimizarea SEO trebuie realizata inca de la inceput, prin design-ul si prin alegerea unui nume de domeniu potrivit care sa contina cuvintele cheie cele mai importante.
Promovarea websiteului
Acest pas presupune inregistrarea site-ului in motoarele de cautare si in directoarele web cele mai importante.
Administrarea site-ului web
Site-urile necesita administrare, intretinere periodica, actualizarea continutului, mentenanta tehnica.
Tipuri de site-uri

Metode de promovare

Share Button